moaslife

Alla inlägg under september 2009

Av Monica - 29 september 2009 23:23

Jag hinner inte med att blogga ju.

Igår var det 15 år sedan ESTONIA förliste och min käre storebror försvann i det kalla otäcka havet.

Det var den jävligaste dagen i mitt liv..fyy så hemskt det var innan vi visste OM  han fanns ibland dom räddade eller om han försvann i det blåsvarta kalla vattnet.


Min bror var journalist på Tidningen Vi och jag tror INTE att  han sov när detta hände...aldrig NO WAY så nyfiken som han var och lättväckt så var han säkert med och försökte rädda andra och sej själv i all kaos. Jag undrar ju om han fanns med i livbojorna och föll över bord från dom eller om han föll i vattnet från ESTONIA...ja som ni förstår så han man många många tusen frågor som vi aldrig kommer få svar på och det har väl man funnit sej i men man blir ju påmind varenda årsdag den 28 september 1994.Kyss


Igår var Elin och jag och hälsade på  min gamle Far som hade fått en hjärtinfarkt i söndags, så han ligger på Huddinge sjukhus hjärtintensiven och vilar ut efter denna pärrs. Det här är hans 4-de infarkt som han drabbas av hur många skall han orka med. Denna gång var det visst en stor infarkt och efter detta så blir han nog sämre i sitt orkande och att kunna sköta sej själv.

Han har TRYGGHETSLARM men det är ju löjligt han fick ringa ambulansen för larmcentralen på hemtjänsten fick inte ändan ur vagen att komma till pappa utan ambulansen kom före dom ????? och dom fick ropa i brevinkastet att han skulle öppna till dom men se det kunde han  ju inte för han var sååå dåligt. Dom fick vänta tills kärringen kom från hemtjänsten och öppna med deras nyckel... varför skall han då ha trygghetslarm när dom inte kan ringa till  112..


Hmmmm man blir ju lite fundersam varför i  herrans namn pappas larmcentral  inte  kunde agera lite snabbare, han kunde ju ha legat där och dött på kuppen. Tur att han ringde själv....bra karl  reder sej själv...Skrattande


Nu väntar sängen på mej

Sov gott

Moa

Av Monica - 27 september 2009 23:47

Hej alla ni dar ute i höstsolen...


Ja nu har jag jobbat denna helg och det gick ju galant, det var ju bara Lördag-kväll och söndag.

Det var lugnt på Heddan och vi fixade lite med en boendes anslagstavla så att han får bilder på oss som jobbar och pictogram.bilder på olika göromål, som skall göran med honom. Som t.ex en damsugare och han har städtid och en tallrik om har matlagning osv osv...

Han var mkt nöjd, lite kul att fixa sånt så dom blir nöjda och glada.


Sen så fick jag ett samtla från min man att min gamle far hade drabbats av en hjärtinfarkt ÅTERIGEN...

Hmmmmmmmmm den 4-de i ordningen... inte roligt för lille gubben.

Så imorgon skall Elin och jag åka till hans lägenhet först och fixa lite praktiska saker såsom avbeställa tandläkartid och tyvärr avbeställa en starroperation som han skulle gå igenom i nästa veckamen men...det går väl mer tåg.


Elin har varit här och besökt oss och käkat middag sedan har hon gått ner till sin villa och sitter där och kollar in tv och njuter av barnskrik tror jag eller sällskap av dom små underbara pojkarna.


Nu skall vi göra natt här hemma , mannen i mitt liv skall ju gå upp väldigt tidigt imorron för han skall ju köra taxi hela veckan. Hans åkare hon är på Kreta och då får han rycka in och det blir ju perfekt för våran resekassa det.


Ha det gott

Moa

Av Monica - 25 september 2009 23:07

Ja jag har blivit Guld-farmor åt 2 st underbart gulliga små pojkar.

Den ena är 3 år och den andra är bara 4 dagar gammal.

Man blir alldeles varm om hjärtat att hålla i en sån liten parvel och han tittar rakt in i mina ögon.

Man undrar vad han ser och tänker men snart så kom det ett leende på hans små plutläppar...pussmun....ja då smalt fru Hägglöf .....oj oj så underbart.

 

Guldfarmor med guldgossen D.


Nu kommer vi att få följa dessa 2 småpojkar under deras uppväxt och det kommer att bli underbart för Elin skall bo med dom och hon är ju överförtjust förstås att bli x-tra mamma åt dom.

Det är bra för henne att öva på och njuta av för hon bara ääääälskar barn, pluggar ju till förskollärare.


Nu skall vi sussa kudden, jag skall jobba imorgon och på söndag.


HA DE BÄST

Moa




Av Monica - 24 september 2009 22:19

Ja vi vedt ju inte hur han skall stavas sitt namn lille Danny som har kommit till denna värld.

Elin´s hyresvärdinna har ju idag kommit hem med sin andra ljuvliga son.

Jag har inte själv sett honom ännu men Elin har ju varit där och burit runt på honom och jag har sett färska bilder på honom såå underbar är han. Man blir ju sååå kär i honom för jag kommer att bli bli en ställföreträdande "farmor" och det är jag väldigt stolt över. Jag kommer ju aldrig att blir en biologisk farmor så det e klart att jag är GLAD.

Snart kommer jag att visa lite bilder på den lilla plutten.


Nu skall familjen Hägglöf gå och lägga sej, frk Hoff skall också gå till sängs hon skall upp tidigt till skolan själv skall jag ligga kvar ett bra tag i sängen sedan skall Elin och jag träffas i Farsta centrum där vi skall köpa lite presenter till

DANNY BOY  Kyss

Suss gott

Moa


Av Monica - 24 september 2009 10:46

Hej alla människor som kan och har tid att njuta av denna härliga höstdag.

Tänk att snart så kommer ni att uppleva mörker kyla och snöslask blääää.

Så ta till vara av denna dag ...gå ut och njut eller om ni inte kan gå sätt dej vid fönstret och lapa in ljuset för det är sååååå väldigt viktigt att få dagsljus på sej såååå mycket du kan för då minimerar du att bli deprimerad.


Höstdepressioner är ju väldigt vanligt pga att ljuset försvinner så var ute i ljuset och förskona dej från den onda sjukdomen. DEPRESSION.


Jag mår jättebra men har varit deppigt förr i tiden av att hösten kommit.


Ljusterapi är att föreslå..billigt om du går ut IDAG.

Kram

mOA

Av Monica - 23 september 2009 22:16

Nu är det bara en dag kvar tills jag får 1 (en) dag ledig innan helgjobbet.

Hmmmm jag skall inte klaga har ju inte jobbat ihjäl mej ikväll...värmt lite mat i mikron, givit lite medicin, kollat på tv , och haft det mysigt och kollat in Idol med dom boende.


Imorron skall min gube köra taxi hela dagen och på fredag. Idag har han varit i stan och köpt en jacka som det är ett 020-emblem på , det måste dom ha och vit skjorta och slips sååå stilig så.


 

Min stiliga privatchaffis.....hoppas han kommer att köra imorron till mötes-dagen.

Vi skall snart lägga oss för chaffisen skall upp i ottan själv får jag sova liiiite längre.


Sov gott'

Moa






Av Monica - 23 september 2009 11:32

Ja det kan man säga lungt...änteligen har Elin tagits på allvar i sin jakt efter att få en diagnos eller åtminstone bli tgagen på allvar om sina svåra muskelsmärtor.


Hon har på försök fått ett gäng tabletter och skall prova dessa i 2-3 veckor och sen får det utvisa om dessa hjälper om inte blir det röntgen.

Hoppas det hjälper min gumma så hon bli normal igen och kan sköta sitt skolarbete och få sova gott igen...Kyss


Nu skall jag iväg till jobbet och jobba igen ...vi höres ikväll


Må så gott

Moa

Av Monica - 22 september 2009 22:21

Första em/kvällspasset är avklarat och det var inte så betungande.

Kollade in Idol men fick avbryta innan utgallringen var klar för limosin väntade utanför.

Hemma väntade mina kära Mannen i mitt liv och kvinnan i mitt liv + hunden i mitt livSkrattande,

oj oj jag glömde katten i mitt livSkäms , vi fikade thé med kex till och sen så blev det slappande i soffan och surfande på datorn.


Sängen kommer nog att få sällskap av mej snart för jag känner mej en aning trött och så är det bra att få sömnen före kl 24.00 någon gång för oftast lägger vi oss efter 24.00 Fattar bara inte var vi sysslar med såååå sent men vi hittar alltid på en massa saker...eller glömt att en tvättmaskin skall hängas upp och kanske renbäddning i sängen osv osv.


Men ikväll blir det bara att kasta sej i krossen...


Må så gott

Moa

Presentation


Namn: Monica
Intressen: Läsa, kolla film, matlagning, påta i trädgården
Arbetar: nix, pensionär
Bor: Nynäshamn
Civilstatus: Gift med en Norrlänning
Ålder: 64 år

Här kommer jag att blogga om ditt och datt direkt ur mitt hjärta.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<<
September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards